Η συσκευή Carriere χρησιμοποιείται στην αρχή μιας ορθοδοντικής παρέμβασης (4-6 μήνες) για την διόρθωση υφιστάμενων συγκλεισιακών αποκλίσεων. Τα οφέλη αυτής της προσέγγισης μπορούν να συνοψιστούν στα εξής:

 • Συντομότερος χρόνος ορθοδοντικής θεραπείας. Η συσκευή τοποθετείται στο στόμα πριν την χρήση της κλασικής ακίνητης συσκευής, δηλαδή των brackets, για ταχύτερη μετακίνηση των “οπισθίων” δοντιών και του κυνόδοντα, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την μικρότερη δυνατή χρονική διάρκεια παρουσίας των brackets στο στόμα.
 • “Λαστιχάκια” στην αρχή. Τα διαγναθικά ελαστικά (“λαστιχάκια” που ενώνουν την άνω με την κάτω γνάθο) χρησιμοποιούνται με αυτή την συσκευή στην αρχή της θεραπείας, όπου υφίσταται τον υψηλότερο επίπεδο συνεργασίας και όχι στο τέλος της παρέμβασης όπου η υφιστάμενη κόπωση και τα ήδη ευθυγραμμισμένα δόντια καθιστούν την χρήση τους επισφαλή.
 • Απρόσκοπτη ομιλία. Σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει με την χρήση άλλων “λειτουργικών” συσκευών, η ομιλία με την συγκεκριμένη τεχνική μένει παντελώς αναλλοίωτη, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την αποδοχή της συσκευής.
 • Αποφυγή αναχρονιστικών συσκευών όπως τα εξωστοματικά (Headgear), που επιβαρύνουν σε μεγάλο βαθμό την αισθητική του προσώπου και ακόμη και την ψυχολογία αυτού που αναγκάζεται να τις χρησιμοποιεί.
 • Αποφυγή ενόχλησης σε χείλη και μάγουλα, λόγω του χαμηλού και λείου προφίλ της συσκευής.
 • Δυνατότητα απρόσκοπτης στοματικής υγιεινής, λόγω του minimal σχεδιασμού της συσκευής, δίχως δυσπρόσιτες εσοχές που θα δυσκόλευαν το βούτσισμα.
 • Πολύ διακριτικό από αισθητικής άποψης, εξαιτίας του σχεδιασμού της συσκευής.

  Η συσκευή Carriere Motion ενδείκνυται τόσο σε περιπτώσεις οπισθογναθισμού, όσο και προγναθισμού της κάτω γνάθου. Επίσης είναι χρήσιμη σε περιπτώσεις υφιστάμενου έντονου συνωστισμού ή ανεωγμένης δήξης. H συσκευή Carriere μπορεί να συνδυαστεί για την ολοκλήρωση της θεραπείας με διαφανείς μεμβράνες, για όσους επιθυμούν μια ακόμη πιο διακριτική ορθοδοντική προσέγγιση.

  Με την συσκευή Carriere Motion εξασφαλίζεται στις περισσότερες των περιπτώσεων η αποφυγή διενέργειας εξαγωγών μονίμων δοντιών για την επίτευξη ενός άρτιου από αισθητικής και λειτουργικής άποψης αποτελέσματος.Αρκεί τα “λαστιχάκια” να φοριούνται 21-22 ώρες το 24ωρο για το διάστημα των 3-6 μηνών που η συσκευή βρίσκεται στο στόμα.