Τα “κλασικά” ορθοδοντικά σιδεράκια είναι ορατά όταν μιλάτε και όταν γελάτε, κάτι που ορισμένοι το θεωρούν αντιαισθητικό. Ιδίως οι απαιτητικοί ενήλικες ασθενείς συχνά ρωτούν αν υπάρχει δυνατότητα για καλαίσθητα ή αόρατα ορθοδοντικά σιδεράκια. Είναι όμορφο να έχει κανείς ωραία εμφάνιση, ακόμα και κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

 

Κεραμικά άγκιστρα

Ως απλούστερη και οικονομικότερη δυνατότητα για καλαίσθητα σιδεράκια, σας προσφέρουμε τη χρήση κεραμικών αγκίστρων στο χρώμα των δοντιών. Τα συγκεκριμένα δεν είναι τόσο ορατά, όμως εξακολουθεί να υπάρχει ένα γυαλιστερό μεταλλικό σύρμα που είναι σε κάθε περίπτωση εμφανές. Μειονέκτημά τους είναι ότι είναι εύθραυστα και ότι θρυμματίζονται σχετικά εύκολα. Κεραμικά άγκιστρα παρέχει σχεδόν κάθε ορθοδοντικός. 

 

Invisalign

Για θεραπείες μικρής έως μεσαίας βαρύτητας (το 75-80% των περιστατικών ενός ιατρείου), ενδείκνυνται απολύτως οι νάρθηκες τύπου Invisalign. Οι νάρθηκες αυτοί είναι λεπτές σχεδόν διαφανείς μεμβράνες, οι οποίες είναι ελάχιστα αισθητές και δεν ενοχλούν κατά την ομιλία. Ο νάρθηκας αφαιρείται μόνο για την κατανάλωση τροφής και ποτού και για το βούρτσισμα των δοντιών, ενώ μπορεί και πρέπει να τον χρησιμοποιούν οι ενήλικες καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Είμαστε από τα πρώτα ιατρεία που εισήγαγαν το Invisalign στην Ελλάδα, ενώ έχουμε υποβάλει σε θεραπεία πάνω από 300 ασθενείς και γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυνατότητες και τους περιορισμούς που έχουν αυτές οι συσκευές στην θεραπεία κάθε ορθοδοντικού περιστατικού. Παρόλο που απαιτούνται περιορισμένες ειδικές γνώσεις για την εφαρμογή της μεθόδου, γεγονός που αποτυπώνεται στον όλο αυξανόμενο αριθμό γενικών οδοντιάτρων που εφαρμόζουν την τεχνική, δεν παρέχουν όλοι οι ορθοδοντικοί τη μέθοδο Invisalign.

 

 

Γλωσσική ορθοδοντική

Στη γλωσσική ορθοδοντική τοποθετούνται σταθερά σιδεράκια στην εσωτερική πλευρά των δοντιών, τα οποία είναι αόρατα για τρίτους. Με αυτήν την τεχνική μπορούν επίσης να αντιμετωπίζονται επιτυχώς εκτενείς και δύσκολες θεραπείες σε ενήλικες, σε εύλογο μάλιστα χρονικό διάστημα.

Επειδή εφαρμόζουμε από το 2006 την γλωσσική ορθοδοντική τεχνική και έχουμε ολοκληρώσει πάνω από 600 περιστατικά με την βοήθεια της, μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ομαλή εξέλιξη της θεραπείας οποιασδήποτε ορθοδοντικής παρέμβασης. Η γλωσσική ορθοδοντική είναι αρκετά απαιτητική από τεχνικής και κατασκευαστικής άποψης. Ως εκ τούτου, επιλεγμένοι μόνο ορθοδοντικοί προσφέρουν την δυνατότητα γλωσσικής ορθοδοντικής στους ασθενείς τους, και ακόμη λιγότεροι κατέχουν πραγματικά και για όλα τα δυνητικά περιστατικά αυτήν τη δύσκολη τεχνική.