Περιστατικό 24

Χαρακτηριστικά:

Έντονος συνωστισμός στην άνω και κάτω γνάθο.

Αντιμετώπιση με μεμβράνες Invisalign.

Μετά
Πριν

Ανάλυση - Επεξήγηση

Ορθοδοντική διευθέτηση των φραγμών με την μέθοδο Invisalign, με ταυτόχρονη διόρθωση της υφιστάμενης ανάστροφης οριζόντιας πρόταξης και ανεωγμένης δήξης.

Ακόμη μία περίπτωση που όπως βλέπετε στο βίντεο και στις φωτογραφίες η μέθοδο Invisalign έφερε το επιθυμητο αποτέλεσμα. Τα δόντια τόσο της άνω όσο και της κάτω γνάθου δεν ήταν στη θέση που έπρεπε να είναι προκειμένου ο ασθενης να είχε ένα υγιές και αισθητικά όμορφο χαμόγελο. 

Συνέπεια αυτών ήταν ότι ο ασθενής είχε καταλήξει να αποφεύγει να χαμογελάει.  Πραγματοποιήθηκε ορθοδοντική διόρθωση της οδοντοστοιχίας του ασθενή έτσι ώστε να έχει πάλι ένα φυσιολογικό φραγμό στα δόντια του, τα δόντια του δηλαδή να είναι κατανεμημένα ομοιόμορφα στην οδοντοστοιχία του και τα δόντια που εξείχαν από τις αρχικές θέσεις τους επανήλθαν εκεί που έπρεπε να είναι.

Ο ασθενης αποφάσισε να αντιμετωπίσει αυτο το πρόβλημα με εφαρμογή “μεμβράνης” Invisalign ή αλλιώς “ευθυγραμμιστή”. Τα δόντια του μετακινήθηκαν με τον ευθυγραμμιστή/νάρθηκα που είναι μια αποσπώμενη διαφανής μεμβράνη πάχους 0,5 του χιλιοστού που καλύπτει αποκλειστικά ολόκληρη την επιφάνεια των δοντιών της γνάθου, δίχως επέκταση στα ούλα ή τον ουρανίσκο. Κάθε δόντι μετακινήθηκε προοδευτικά 0,2mm το καθένα προς την επιθυμητή θέση. Η τοποθέτηση του ευθυγραμμιστή/νάρθηκα στο στόμα ωθεί τα δόντια, μέσω συγκεκριμένης ελάχιστης απόκλισης, να ταιριάξουν σε αυτόν μέσω της ελαστικότητας που διαθέτει τόσο ο νάρθηκας, όσο και το περιρρίζιο του δοντιού. 

Κατά αυτό τον τρόπο ο ασθενής είχε μια προοδευτική διαδοχική πορεία από την αρχική κατάσταση στο τελικό αποτέλεσμα, την οποία όμως την ήξεραν τόσο ο ορθοδοντικός όσο και ο ασθενής από την αρχή της θεςραπείας μέσω του ψηφιακού σχεδιασμού της διευθέτησης των φραγμών με διαφανείς μεμβράνες Invisalign. Και πάλι να τονίσουμε ότι λέγοντας μεμβράνες εννοούμε τον ευθυγραμμιστή/νάρθηκα που καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια των δοντιών. 

Η θεραπεία όπως βλέπετε είχε επιτυχία και ο ασθενής κατά την διάρκεια της θεραπείας έτρωγε κανονικά ότι ήθελε, ακόμη και σκληρές τροφές, δεν επισκεπτόταν τον ορθοδοντικό συνεχώς, είχε την ευχέρεια τηλεϊατρικής φροντίδας, αφού μπορούσε μόνος του να βγάλει μία σέλφι και να την στείλει στον ιατρό σχετικά με την πορεία της θεραπείας του, δεν είχε άσκοπες μετακινήσεις και απόλαυσε κανονικότατα ένα άριστο επίπεδο στοματικής υγιεινής, αφού μπορουσε να αφαιρεί εντελώς τις μεμβράνες Invisalign και να καθαρίζει πλήρως τα δόντια του.