Περιστατικό 276

Χαρακτηριστικά:

Έντονος συνωστισμός στην άνω και κάτω γνάθο.

Αντιμετώπιση με μεμβράνες Invisalign.

Μετά
Πριν

Ανάλυση - Επεξήγηση

Ορθοδοντική αντιμετώπιση περιστατικού με υφιστάμενο έντονο συνωστισμό στην άνω και κάτω γνάθο. Διευθέτηση των φραγμών με διαφανείς μεμβράνες Invisalign.

Σε αυτό το περιστατικό, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες και το βίντεο, τα δόντια τόσο στην άνω όσο και στην κάτω γνάθο ήταν συνωστισμένα με τέτοιο τρόπο ώστε η ασθενής να νιώθει πολύ άβολα με την αισθητική του χαμόγελου του. Ήταν μία αισθητική παρέμβαση αλλά που βελτίωσε καθοριστικά την ποιότητα ζωής του ασθενή, τόσο αισθητικά όσο και ψυχολογικά, δίνοντας μια γερή δόση αυτοπεποίθησης.

Η αντιμετώπιση έγινε με εφαρμογή “μεμβράνης” Invisalign ή “ευθυγραμμιστή”. Τα δόντια δεν ακινητοποιήθηκαν αλλά μετακινήθηκαν με τον ευθυγραμμιστή/νάρθηκα  που συνιστά μια αποσπώμενη διαφανή μεμβράνη πάχους 0,5 του χιλιοστού που καλύπτει αποκλειστικά ολόκληρη την επιφάνεια των δοντιών της γνάθου, δίχως επέκταση στα ούλα ή τον ουρανίσκο. Κάθε δόντι που έπρεπε να μετακινηθεί, μετακινήθηκε προοδευτικά 0,2mm το καθένα. Η τοποθέτησή του ευθυγραμμιστή/νάρθηκα στο στόμα ωθεί τα δόντια, μέσω συγκεκριμένης ελάχιστης απόκλισης, να ταιριάξουν σε αυτόν μέσω της ελαστικότητας που διαθέτει τόσο ο νάρθηκας, όσο και το περιρρίζιο του δοντιού. 

Κατά αυτό τον τρόπο ο ασθενής είχε μια προοδευτική διαδοχική πορεία από την αρχική κατάσταση στο τελικό αποτέλεσμα.

Η θεραπεία είχε απόλυτη επιτυχία και ο ασθενής κατά την διάρκεια της θεραπείας έτρωγε κανονικά, ότι ήθελε, ακόμη και σκληρές τροφές, δεν επισκεπτόταν τον Ιατρό συνεχώς, δεν είχε συχνά και επίπονα ραντεβού της κλασικής ορθοδοντικής μεθόδου με σιδεράκια, είχε την ευχέρεια τηλειατρικής φροντίδας, αφού μπορούσε μόνος του να βγάλει μία σέλφι και να την στείλει στον Ιατρό σχετικά με την πορεία της θεραπείας του, δεν είχε άσκοπες μετακινήσεις και απόλαυσε κανονικότατη στοματικής υγιεινής κατά τη διάρκεια της θεραπείας του, αφού μπορουσε να αφαιρεί εντελώς τις μεμβράνες Invisalign και να καθαρίζει πλήρως τα δόντια του.