Περιστατικό 28

Χαρακτηριστικά:

Έντονος συνωστισμός στην άνω και κάτω γνάθο.

Αντιμετώπιση με μεμβράνες Invisalign.

Μετά
Πριν

Ανάλυση - Επεξήγηση

Ορθοδοντική αντιμετώπιση περιστατικού με νάρθηκες Invisalign.

Ακόμη μία περίπτωση που όπως βλέπετε στο βίντεο και στις φωτογραφίες η μέθοδο Invisalign έφερε ένα αποτέλεσμα που ξανα χάρισε υγεία και καλή ψυχολογία στον ασθενή.   Η οδοντοστοιχία του ασθενή δεν ήταν στη θέση που έπρεπε να είναι προκειμένου ο ασθενης να είχε ένα υγιές και ένα όμορφο χαμόγελο. Η παραμόρφωση ήταν τέτοια όπου οι επάνω κυνόδοντες του ασθενή είχαν έρθει σε σχεδόν κάθετη θέση σε σχέση με την υπόλοιπη οδοντοστοιχία.

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης ο ασθενής είχε καταλήξει να αποφεύγει να χαμογελάει.  Πραγματοποιήθηκε ορθοδοντική διόρθωση με την μέθοδο invisalign της οδοντοστοιχίας του ασθενή έτσι ώστε να έχει πάλι ένα φυσιολογικό φραγμό στην οδοντοστοιχία του,  τα δόντια του δηλαδή να είναι κατανεμημένα ομοιόμορφα. Τα δόντια που είχαν ξεφύγει από τις αρχικές θέσεις τους επανήλθαν και ειδικά οι επάνω κυνόδοντες στράφηκαν πάλι προς την φυσιολογική τους κλίση σε σχεση με τα άλλα δόντια.

Ο ασθενής αποφάσισε να αντιμετωπίσει αυτο το πρόβλημα με εφαρμογή “μεμβράνης” Invisalign ή “ευθυγραμμιστής”. Τα δόντια του δεν ακινητοποιήθηκαν αλλά μετακινήθηκαν με τον ευθυγραμμιστή/νάρθηκα  που είναι μια αποσπώμενη διαφανής μεμβράνη πάχους 0,5 του χιλιοστού που καλύπτει αποκλειστικά ολόκληρη την επιφάνεια των δοντιών της γνάθου, δίχως επέκταση στα ούλα ή τον ουρανίσκο. Κάθε δόντι που έπρεπε να μετακινηθεί, μετακινήθηκε προοδευτικά 0,2mm το καθένα. Η τοποθέτησή του ευθυγραμμιστή/νάρθηκα στο στόμα ωθεί τα δόντια, μέσω συγκεκριμένης ελάχιστης απόκλισης, να ταιριάξουν σε αυτόν μέσω της ελαστικότητας που διαθέτει τόσο ο νάρθηκας, όσο και το περιρρίζιο του δοντιού. 

Κατά αυτό τον τρόπο ο ασθενής είχε μια προοδευτική διαδοχική πορεία από την αρχική κατάσταση στο τελικό αποτέλεσμα, την οποία όμως την ήξεραν και ο Ορθοδοντικός και ο ασθενής  από την αρχή και το πρότερο σχεδιασμό της διευθέτησης των φραγμών με διαφανείς μεμβράνες Invisalign. Και πάλι να τονίσουμε ότι λέγοντας μεμβράνες εννοούμε τον ευθυγραμμιστή/νάρθηκα που καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια των δοντιών. 

Η θεραπεία όπως βλέπετε είχε επιτυχία και ο ασθενής κατά την διάρκεια της θεραπείας έτρωγε κανονικά, ότι ήθελε, ακόμη και σκληρές τροφές, δεν επισκεπτόταν τον Ιατρό συνεχώς, είχε την ευχέρεια τηλεϊατρικής φροντίδας, αφού μπορούσε μόνος του να βγάλει μία σέλφι και να την στείλει στον Ιατρό σχετικά με την πορεία της θεραπείας του, δεν είχε άσκοπες μετακινήσεις και απόλαυσε κανονικότατη στοματικής υγιεινής κατά τη διάρκεια της θεραπείας του, αφού μπορουσε να αφαιρεί εντελώς τις μεμβράνες invisalign και να καθαρίζει πλήρως τα δόντια του.