Περιστατικό 31

Χαρακτηριστικά:

Έντονος συνωστισμός στην άνω και κάτω γνάθο.

Αντιμετώπιση με μεμβράνες Invisalign.

Μετά
Πριν

Ανάλυση - Επεξήγηση

Ορθοδοντική αντιμετώπιση περιστατικού με μέθοδο Invisalign.

Όπως βλέπετε στο βίντεο και στις φωτογραφίες η δυναμική ισορροπία μεταξύ των δοντιών του ασθενή είχε διαταραχθεί και ο οδοντικός φραγμός του ασθενή είχε παραμορφωθεί  με αποτέλεσμα ολόκληρη η οδοντοστοιχία να φαίνεται άσχημη και μη υγιής. 

Συζητήσαμε  με τον ασθενή και εξηγήσαμε τόσο το πρόβλημα όσο και τις λύσεις αυτού και προτιμήθηκε η εφαρμογή της μέθοδος invisalign. Με διαδοχικές επισκέψεις τα δόντια που χρειαζόντουσαν μετακίνηση για να επανέλθουν στη θέση τους μετακινήθηκαν όπως αρμόζει σε έναν πλήρη οδοντικό φραγμό και ο ασθενής ξαναπόλαυσε έναν πλήρως υγιή οδοντικό φραγμο με δυναμική ισορροπία καθώς και ένα υγιέστατο χαμόγελο.

Ο ασθενής αποφάσισε να αντιμετωπίσει αυτο το πρόβλημα με εφαρμογή “μεμβράνης” Invisalign ή “ευθυγραμμιστής”. Τα δόντια του δεν ακινητοποιήθηκαν αλλά μετακινήθηκαν με τον ευθυγραμμιστή/νάρθηκα  που είναι μια αποσπώμενη διαφανής μεμβράνη πάχους 0,5 του χιλιοστού που καλύπτει αποκλειστικά ολόκληρη την επιφάνεια των δοντιών της γνάθου, δίχως επέκταση στα ούλα ή τον ουρανίσκο. Κάθε δόντι που έπρεπε να μετακινηθεί, μετακινήθηκε προοδευτικά 0,2mm το καθένα. Η τοποθέτησή του ευθυγραμμιστή/νάρθηκα στο στόμα ωθεί τα δόντια, μέσω συγκεκριμένης ελάχιστης απόκλισης, να ταιριάξουν σε αυτόν μέσω της ελαστικότητας που διαθέτει τόσο ο νάρθηκας, όσο και το περιρρίζιο του δοντιού. 

Κατά αυτό τον τρόπο ο ασθενής είχε μια προοδευτική διαδοχική πορεία από την αρχική κατάσταση στο τελικό αποτέλεσμα, την οποία όμως την ήξεραν και ο Ιατρός και ο ασθενής  από την αρχή και το πρότερο σχεδιασμό της διευθέτησης των φραγμών με διαφανείς μεμβράνες Invisalign. Και πάλι να τονίσουμε ότι λέγοντας μεμβράνες εννοούμε τον ευθυγραμμιστή/νάρθηκα που καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια των δοντιών. 

Η θεραπεία όπως βλέπετε είχε επιτυχία και ο ασθενής κατά την διάρκεια της θεραπείας έτρωγε κανονικά, ότι ήθελε, ακόμη και σκληρές τροφές, δεν επισκεπτόταν τον Ιατρό συνεχώς, είχε την ευχέρεια τηλεϊατρικής φροντίδας, αφού μπορούσε μόνος του να βγάλει μία σέλφι και να την στείλει στον Ιατρό σχετικά με την πορεία της θεραπείας του, δεν είχε άσκοπες μετακινήσεις και απόλαυσε κανονικότατη στοματικής υγιεινής κατά τη διάρκεια της θεραπείας του, αφού μπορουσε να αφαιρεί εντελώς τις μεμβράνες invisalign και να καθαρίζει πλήρως τα δόντια του.