Περιστατικό 32

Χαρακτηριστικά:

Έντονος συνωστισμός στην άνω και κάτω γνάθο.

Αντιμετώπιση με μεμβράνες Invisalign.

Μετά
Πριν

Ανάλυση - Επεξήγηση

Ορθοδοντική αντιμετώπιση περιστατικού με έντονο συνωστισμό στην κάτω γνάθο με νάρθηκες Invisalign.

Βλέπετε ξεκάθαρα στις φωτογραφίες και το βίντεο ότι η οδοντοστοιχία του ασθενη έπασχε από έντονο συνωστισμό στην κάτω γνάθο του. Ο έντονος συνωστισμός αυτός, δηλαδή τα στραβά δόντια της κάτω γνάθου του, είχαν σαν αποτέλεσμα ο ασθενής να μην μπορεί να μασήσει σωστά την τροφή του, η μάσηση να έχει καταστεί πιο επίμονη και το χαμόγελό του να έχει αλλοιωθεί.

Οι νάρθηκες invisalign αποφασίστηκε ότι θα ήταν η θεραπεία που θα εφαρμοζόταν, όπως και έγινε. Με διαδοχικές επισκέψεις ο ασθενής ξαναπόκτησε μία υγιέστατη και όμορφη οδοντοστοιχια και τόσο η μάσηση όσο και το χαμόγελό του του ξανάδωσαν άνεση και αυτοπεποίθηση.

Η θεραπεία έγινε με εφαρμογή “μεμβράνης” Invisalign ή όπως αλλιώς λέγεται “ευθυγραμμιστής”. Τα δόντια μετακινήθηκαν με τον ευθυγραμμιστή/νάρθηκα, δεν ακινητοποιήθηκαν όπως γίνεται με τις κλασικές θεραπείες.   

Η μεμβράνη Invisalign συνιστάται από μία μια αποσπώμενη διαφανή μεμβράνη πάχους 0,5 του χιλιοστού που καλύπτει αποκλειστικά ολόκληρη την επιφάνεια των δοντιών της γνάθου, δίχω να επεκτείνεται στα ούλα ή τον ουρανίσκο. Κάθε δόντι που έπρεπε να μετακινηθεί, μετακινήθηκε σε στάδια,  0,2mm το καθένα σε κάθε στάδιο της θεραπείας. Η εφαρμογή του ευθυγραμμιστή/νάρθηκα στο στόμα σπρώχνει τα δόντια, μέσω συγκεκριμένης ελάχιστης απόκλισης, να εφαρμόσουν σε αυτόν μέσω της ελαστικότητας που διαθέτει τόσο το περιρρίζιο του δοντιού, όσο και ο ίδιος ο νάρθηκας.

Κατά αυτό τον τρόπο ο ασθενής είχε μια διαδοχική πορεία από την αρχικό πρόβλημα προς την τελική λύση. Η θεραπεία  Invisalign είχε ολοκληρωτική  επιτυχία και ο ασθενής κατά την διάρκεια της θεραπείας έτρωγε ότι ήθελε, κανονικά, ακόμη και φαγητά που κολλούσαν στο στόμα του, ακόμη και σκληρές τροφές. Ο ασθενής απόλαυσε κανονικότατη την καθημερινή υγιεινή του στόματός του κατά τη διάρκεια της θεραπείας του, αφού μπορουσε να αφαιρεί εντελώς τις μεμβράνες Invisalign και να φροντίζει την καθημερινή καθαριότητα των δοντιών του. 

Επίσης ο ασθενής δεν χρειαζόταν να επισκέπτεται τον Ιατρό συνεχώς. Τα συχνά και επίπονα ραντεβού της κλασικής ορθοδοντικής μεθόδου με σιδεράκια δεν έγιναν μέρος του εβδομαδιαίου προγραμματισμού του. Είχε δε την ευχέρεια της τηλεϊατρικής φροντίδας από τον Ιατρό, αφού μόνος του έβγαζε μία σέλφι με το κινητό του και την έστελνε στον Ιατρό, προκειμένου ο Ιατρός να ελέγξει την πορεία της θεραπείας του. Με αυτόν τον τρόπο ο ασθενής δεν είχε και άσκοπες μετακινήσεις.