Εξάρχου Ορθοδοντικός

Dr. Φώτης Β. Εξάρχου

Ο Δρ. Φώτης Β. Εξάρχου, Ειδικός Ορθοδοντικός γεννήθηκε στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Μετά την αποφοίτησή του από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως οδοντίατρος στη Μυτιλήνη της Λέσβου.

Ακολούθησε η μεταπτυχιακή του εκπαίδευση και ειδίκευση στην Γερμανία στα Πανεπιστήμια των Tuebingen, Greifswald και Βερολίνου έχοντας ως μέντορες διακεκριμένους καθηγητές Ορθοδοντικής και Γναθοπροσωπικής Μελέτης.

Εκτός από τον τίτλο του Ειδικού Ορθοδοντικού (Πανεπιστήμιο του Tuebingen) και του ειδικού στην αντιμετώπιση κρανιογναθικών διαταραχών & παθήσεων (Πανεπιστήμιο του Greifswald), αναγορεύθηκε δυο φορές διδάκτορας από τα Πανεπιστήμια των Tuebingen (Διατριβή στον τομέα της Ορθοδοντικής Ειδικότητας) και Charite Berlin (Διατριβή στον τομέα των Κρανιογναθικών Διαταραχών) της Γερμανίας.

H ερευνητική του δραστηριότητα τιμήθηκε ως η καλύτερη της χρονιάς 2009 με το βραβείο Alex-Motsch-Award της Γερμανικής Εταιρείας Γναθοπροσωπικής Μελέτης & Έρευνας.

Είναι ο μοναδικός μέχρι στιγμής ορθοδοντικός με ιατρείο στην Ελλάδα και ένας από τους ελάχιστους πανευρωπαικά που ολοκλήρωσε επιτυχώς επίσημο διεθνές διετές ακαδημαικό πρόγραμμα ειδίκευσης στην Γλωσσική Ορθοδοντική στο Πανεπιστήμιο της Βαλένθια Ισπανίας.

Από το 2006 μέχρι και σήμερα ο Δρ. Φώτης Β. Εξάρχου εργάζεται στο ιδιωτικό του ιατρείο στα Ιωάννινα, όπου παρέχει αποκλειστικά ορθοδοντικές υπηρεσίες στους ασθενείς του, με ιδιαίτερη κλινική έμφαση στον τομέα της Αισθητικής Γλωσσικής Ορθοδοντικής. Με πάνω από 700 θεραπευμένα με αυτή την σύγχρονη και απαιτητική τεχνική περιστατικά, το ιατρείο του καθίσταται μεταξύ των κορυφαίων στην παροχή αυτής της υπηρεσίας στην Ευρώπη.

Ο Δρ. Φώτης Β. Εξάρχου είναι πιστοποιημένος χρήστης της μεθόδου Invisalign (Diamond Provider/ πάνω από 300 περιστατικά ανά έτος) από το 2001. Είναι μεταξύ των πρώτων ιατρών που εφήρμοσαν την τεχνική αυτή ορθοδοντικών παρεμβάσεων με διαφανείς νάρθηκες προκαθορισμένης οδοντικής μετακίνησης στην Ελλάδα. Εκτός αυτού είναι διεθνής ομιλητής (Invisalign Clinical Speaker) για την συγκεκριμένη μέθοδο ορθοδοντικής θεραπείας.

Ανδρομάχη Στούπη

Η βοηθός του ορθοδοντικού στην κλινική έδρα. Έχει πολυετή πείρα (άνω των 15 ετών) στην αντιμετώπιση ορθοδοντικών και παιδοδοντικών περιστατικών. Το σημείο αναφοράς σας για θέματα που άπτονται των διαδικασιών που συμβαίνουν στο στόμα κατά την διάρκεια μιας ορθοδοντικής θεραπείας.

Ανδριάνα Παππά

Η γραμματέας και βοηθός του ορθοδοντικού στην κλινική έδρα. Έχει πολυετή πείρα (άνω των 15 ετών) στην αντιμετώπιση παιδοδοντικών περιστατικών. Όλα τα ραντεβού, οι πληρωμές και γενικά όλη η γραμματειακή υποστήριξη περνάει από τα χέρια της. Το σημείο αναφοράς σας για θέματα που άπτονται των γραφειοκρατικών διαδικασιών κατά την διάρκεια μιας ορθοδοντικής θεραπείας.

Μόνα Μεμέτι

Η βοηθός του ορθοδοντικού στην κλινική έδρα. Έχει πολυετή πείρα (άνω των 15 ετών) στην αντιμετώπιση παιδοδοντικών περιστατικών. Το σημείο αναφοράς σας για θέματα που άπτονται των διαδικασιών που συμβαίνουν στο στόμα αλλά και για θέματα που άπτονται των γραφειοκρατικών διαδικασιών κατά την διάρκεια μιας ορθοδοντικής θεραπείας.

despoina

Σοφία Βλάχου

Η γραμματέας του ορθοδοντικού. Τα ραντεβού, οι πληρωμές και γενικά όλη η γραμματειακή υποστήριξη περνάει από τα χέρια και τον υπολογιστή της. Το πρόσωπο αναφοράς σας για θέματα που αφορούν την γραφειοκρατική διαχείριση κατά την διάρκεια μιας ορθοδοντικής θεραπείας.