Εξάρχου Ορθοδοντικός

Dr. Φώτης Β. Εξάρχου

DDS, DiplOrth, MSD, MScLingOrth, PhD

Eιδικός Ορθοδοντικός

 

28ης Οκτωβρίου 49, 45333 Ιωάννινα, Ελλάς
Τηλ.: +302651032190
Κινητό: +306948741860
fexarchou@gmail.com & info@exarchou.gr
www.exarchou.gr

www.premiumorthodontics.gr

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

ΟΝΟΜΑ:

Φώτιος

ΕΠΙΘΕΤΟ:

Εξάρχου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:

27.10.1977

ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:

Νυρεμβέργη Γερμανίας

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ/ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ:

09/1983-05/1995:

Σχολική εκπαίδευση στο Ελληνικό Ιδιωτικό Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Νυρεμβέργης Γερμανίας

06/1995:

Απολυτήριο Λυκείου (Μ.Ο. Βαθμολογίας: 20,0)

09/1995:

Επιτυχία στις Πανελλήνιες Εξετάσεις Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και εισαγωγή στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Μ.Ο. Βαθμολογίας:19,2)

11/2000- 05/2001:

Στρατιωτική θητεία σε Άρτα και Μυτιλήνη με ειδικότητα οπλίτη οδοντιάτρου

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:

10/1995-11/2000:

Σπουδές στη Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

22.11.2000:

Επιτυχής ολοκλήρωση των πτυχιακών εξετάσεων και ορκωμοσία ως πτυχιούχος Οδοντιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. (D.D.S./ Βαθμός: «λίαν καλώς» / Μ.Ο.: 7,43)

16.02.2009:

Επιτυχής έκβαση κατατακτηρίων εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. και εισαγωγή στο ΣΤ ́ εξάμηνο σπουδών (Μ.Ο. Βαθμολογίας: 7,5)

09/2002-11/2005:

Εξειδίκευση στην Ορθοδοντική του Πανεπιστημίου Τούμπιγκεν Γερμανίας

30.11.2005:

Απονομή Τίτλου Ορθοδοντικής Ειδικότητας (Dipl. Orth.) από το Υπουργείο Υγείας Γερμανίας

04/2005-08/2009:

Διδακτορική διατριβή (Ph.D./ Βαθμός: «λίαν καλώς») στην Ορθοδοντική Κλινική του Πανεπιστημίου Τούμπιγκεν Γερμανίας με επιβλέποντα τον καθηγητή Prof. Dr. Dr. Gernot Göz και θέμα «Σχέση μεταξύ της κλίσεως των άνω τομέων και της επικάλυψης τους από την κάτω χειλική γραμμή σε καθ ́ έξιν σύγκλειση και σχέση ανάπαυσης»

07/2003-03/2010:

Διδακτορική διατριβή (Ph.D./ Βαθμός: «άριστα») στην Κλινική Προσθετικής και Γναθοπροσωπικής Μελέτης του Πανεπιστημίου Charitė του Βερολίνου Γερμανίας με επιβλέποντες τους καθηγητές Prof. Dr. Wolfgang B. Freesmeyer και Prof. Dr. Axel Bumann και θέμα «Εξειδικευμένα κλινικά σημεία της ιστολογικής δομής και λειτουργικότητας των κροταφογναθικών διαρθρώσεων παιδιών και εφήβων και η συσχέτισή τους με την υπάρχουσα συγκλεισιακή κατάσταση»

09/2001-10/2003

Παρακολούθηση του διετούς Κλινικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Progressive Orthodontic Seminars”, της Ορθοδοντικής Ακαδημίας “Progressive Orthodontics” των Η.Π.Α. (www.posortho.com) και απονομή διπλώματος σπουδών (Cert. Orth.)

12/2008-07/2011:

Σπουδές στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης «Διάγνωση και θεραπεία λειτουργικών παθήσεων της κροταφογναθικής διάρθρωσης και κρανιογναθικών διαταραχών» του Πανεπιστημίου του Γκράιφσβαλντ Γερμανίας.

01.05.2010:

Δίπλωμα Μεταπτυχιακής Ειδίκευσης (Dipl. Dent.) για την επιτυχή περάτωση του πρώτου κύκλου σπουδών.

31.07.2011:

Μεταπτυχιακός Τίτλος Ειδίκευσης (M.S.D.) στις παθήσεις της ΚΦΓΔ και την κρανιογναθική δυσλειτουργία του Πανεπιστημίου του Γκράιφσβαλντ Γερμανίας. Μεταπτυχιακή διατριβή με επιβλέποντα τον Prof. Dr. B. Kordass και θέμα «Παθήσεις ΚΦΓΔ και ορθοδοντική: Μια κριτική βιβλιογραφική ανασκόπηση αναζήτησης παθογενετικών μηχανισμών και μεθόδων αντιμετώπισης».

10/2017-07/2019: 

Μεταπτυχιακές Σπουδές Υποειδίκευσης στην Γλωσσική Ορθοδοντική (MSc.Ling.Orth.) στο Πανεπιστήμιο της Βαλένθια Ισπανίας. Μεταπτυχιακή διατριβή με επιβλέπουσα καθηγήτρια την Prof. Vanessa Paredes Gallardo και θέμα: “Finishing in Lingual Orthodontics: A literature review of procedures”.

17.01.2009:

Επιτυχής συμμετοχή στις κατακτήριες εξετάσεις για την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. και εισαγωγή στο 6ο εξάμηνο φοίτησης.

ΕΝΕΡΓΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΞΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ:

  • World Federation of Orthodontists (WFO)
  • American Association of Orthodontists (AAO)
  • European Orthodontic Society (EOS)
  • European Society Lingual Orthodontics (ESLO)
  • European Aligner Society (EAS)
  • Deutsche Gesellschaft für linguale Orthodontie (DGLO)
  • Deutsche Gesellschaft für Kieferorthopädie (DGKFO)
  • Deutsche Gesellschaft für Funktionsdiagnostik und –therapie (DGFDT)
  • Ορθοδοντική Εταιρεία Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.)
  • Εταιρεία Ορθοδοντικής & Γναθοπροσωπικής Μελέτης & Έρευνας (Ε.Ο.Γ.Μ.Ε.) Ελληνική
  • Εταιρεία Γλωσσικής Ορθοδοντικής (ΕΛ.Ε.Γ.Ο.)
  • Ορθοδοντική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος (Ο.Ε.Β.Ε.)
  • Στοματολογική Εταιρεία Ελλάδος (Σ.Ε.Ε.)
  • Στοματολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Β.Ε.)
  • Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων (Ο.Σ.Ι.)

ΒΡΑΒΕΙΑ:

Ετήσιο Βραβείο για το 2009 (Alex-Motsch-Preis 2009) από την Γερμανική Εταιρεία Διάγνωσης και Θεραπείας λειτουργικών παθήσεων της ΚΦΓΔ (DGFDT/www.dgfdt.de) για την καλύτερη εργασία στον τομέα της έρευνας στο πεδίο των κρανιογναθικών διαταραχών με θέμα «Εξειδικευμένα κλινικά σημεία της ιστολογικής δομής και λειτουργικότητας των κροταφογναθικών διαρθρώσεων παιδιών και εφήβων και η συσχέτισή τους με την υπάρχουσα συγκλεισιακή κατάσταση». Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία των Πανεπιστημίων Charitė Berlin (Γερμανίας) και του U.S.C. Los Angeles (Η.Π.Α.).

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ/ΕΡΓΑΣΙΕΣ:

  • Godt, Arnim / Exarchou, Fotios / Berneburg, Mirjam / Göz, Gernot: Subjektive Bewertung der eigenen Hygiene und Mitarbeit bei der Behandlung mit festsitzenden kieferorthopädischen Apparaturen. Ergebnisse einer anonymen Befragung. Kieferorthopädie 21 (2007), Nr. 4 (15.11.2007)
  • Παρουσίαση Poster στο Ετήσιο Συνέδριο της Γερμανικής Ορθοδοντικής Εταιρείας στο Freiburg (2004) με θέμα: „Verhältnis zwischen der Inklination der OK-Inzisivi und ihrer Überlappung durch die Unterlippe in habitueller Interkuspidation und Ruheschwebelage“. Exarchou F., Göz, G.
  • Παρουσίαση Poster στο Ετήσιο Συνέδριο της Γερμανικής Ορθοδοντικής Εταιρείας στο Freiburg (2004) με θέμα : „Anonymer Fragebogen zur Compliance während der festsitzenden kieferorthopädischen Behandlung“. Exarchou F., Göz, G.
  • Παρουσίαση Poster στο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαικής Εταιρείας Ορθοδοντικής Διάφανων Ναρθήκων (EAS) στην Βενετία (2018) με θέμα: “The use of aligners and TADs for mesialisation after extraction of both lower molars in a non cooperative severely disabled patient”. Exarchou F.

ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ:

Από το 2006 μέχρι και σήμερα ο Δρ. Δρ. Φώτης Β. Εξάρχου εργάζεται στο ιδιωτικό του ιατρείο στα Ιωάννινα, όπου παρέχει αποκλειστικά ορθοδοντικές υπηρεσίες στους ασθενείς του, με ιδιαίτερη κλινική έμφαση στον τομέα της Αισθητικής Γλωσσικής Ορθοδοντικής. Με πάνω από 600 θεραπευμένα με αυτή την σύγχρονη και απαιτητική τεχνική περιστατικά, το ιατρείο του καθίσταται μεταξύ των κορυφαίων στην παροχή αυτής της υπηρεσίας στην Ευρώπη.

Ο Δρ. Φώτης Β. Εξάρχου είναι πιστοποιημένος χρήστης της μεθόδου Invisalign (Diamond Provider/ πάνω από 200 περιστατικά ανά έτος) από το 2001. Είναι μεταξύ των πρώτων ιατρών που εφήρμοσαν την τεχνική αυτή ορθοδοντικών παρεμβάσεων με διαφανείς νάρθηκες προκαθορισμένης οδοντικής μετακίνησης στην Ελλάδα. Εκτός αυτού είναι διεθνής ομιλητής (Invisalign Clinical Speaker) για την συγκεκριμένη μέθοδο ορθοδοντικής θεραπείας.